Színes marcipános csók 🍴

Színes, vidám – és leginkább apró – csókokat sütöttem, marcipános tésztával. Mivel a tésztában nincs cukor, a tetejét mindenképp ajánlatos porcukorral finoman meghinteni, így lesz tökéletes az íz. A tésztát csillagcsöves habzsákból nyomjuk a tepsibe, ami nem egyszerű, mivel a tészta nem túl puha –de azért megoldható. És még egy dolog: a sütésre nagyon kell figyelni, mivel hirtelen kezdenek a kis csókok pirulni. A darabszám senkit ne riasszon el, ezek tényleg apró csókok, szinte marokszámra fogyott a tányérról – és gyorsan fogyott. :) Gyermeknap közeledtével sok sikert hozzá! 😉 A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2014. májusi számában is.


Hozzávalók kb. 160 db-hoz:
🍴   1 tojássárgája
🍴   10 dkg puha vaj
🍴   1 csipet só
🍴   25 dkg marcipán
🍴   10 dkg liszt
a díszítéhez:
🍴   színes cukordrazsé
🍴   porcukor


A tésztához tálba tesszük a tojássárgáját, a vajat, a sót és a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt. Kézi mixerrel egyneművé, krémessé keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és azzal is jól elkeverjük. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és apró rózsákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. A rózsák tetejére/közepébe 1-1 szem színes cukordrazsét teszünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük – vigyázat, figyelni kell rá, mert könnyen megég! A sütőből kivéve 1-2 percig hagyjuk a tepsiben pihenni, majd kiszedjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt leheletfinoman porcukorral hintjük meg a tetejét.

Megjegyzések