Pikáns tavaszi sajtsaláta

A salátákra soha nem ununk rá, szerencsére ezerféleképpen lehet variálni a finom tavaszi zöldségfélékkel őket. Most kétféle sajttal gazdagon egészítettem ki az uborkából, retekből, újhagymából álló alapot, és az egész kapott egy pikáns, mustáros-citromos-ecetes-olajos-fűszeres öntetet. Ha esetleg nem kedvelitek a pikánsabb ízeket, az öntethez adhattok még egy-két kanál tejfölt is. A recept megjelent az ingyenesen letölthető Kifőztük Magazin májusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 dkg szeletelt edami sajt
  • 12 dkg szeletelt füstölt trappista sajt
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 csomó zsenge retek
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 csemegeuborka
  • 1/2 csokor snidling
  • 1/2 csokor kapor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors, pirospaprika


  • A kétféle sajtot gyufaszálnyi csíkokra vágtam.
  • A zöldségféléket megtisztítottam, a retket és uborkát karikákra, majd a sajthoz hasonló csíkokra metéltem.
  • Az újhagymát zöld részével együtt vékonyan felkarikáztam, a csemegeuborkákat apró kockákra vágtam, majd az egészet összeforgattam.
  • Az öntethez elkevertem a mustárt a citromlével és az almaecettel, majd óvatosan hozzákevertem az olívaolajat is.
  • A kaporból a díszítéshez lecsíptem néhány levélkét, a többit a snidlinggel együtt felaprítottam.
  • A zöldfűszereket az öntetbe forgattam, ízesítettem sóval, őrölt borssal és pirospaprikával.
  • Végül az öntetet a sajtos zöldségfélékre öntöttem, finoman átkevertem és még utánaízesítettem.
  • Tálalás előtt a félretett kaporlevelekkel díszítettem.

Megjegyzések