vasárnap, május 25, 2014

Kakaós-kókuszos madeleine

A szilikon madeleine sütőformám már hosszú hónapok óta kipróbálásra vár, így amikor a Kifőztük facebook oldalán szembe jött velem Katuci narancsos-kakaós madeleine-je, el is dőlt, mi lesz a hétvégi sütemény. Aztán módosítani kellett picit, mivel a sütés előtt derült ki, hogy a narancs bizony elfogyott - így aztán a kakaós-kókuszos ízesítésre esett a választásom. Sajnálom, hogy korábban nem sütöttem madeleine-t, nagyon-nagyon finom aprósütemény, Katuci, köszönöm a remek receptet. Ráadásul az elkészítése is egyszerű, csak össze kell keverni a tésztát, és amíg vasárnap délelőtt főtt az ebéd, a sütőben gyorsan meg is sültek ezek az apró kakaós-kókuszos finomságok. Csak ajánlani tudom, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 70 darabhoz:

  • 2 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 9 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 4 g sütőpor


  • A vajat felolvasztottam, majd hagytam visszahűlni.
  • A tojásokat nagyon habosra, krémesre kevertem kézi mixerrel, beledolgoztam a lehűlt olvasztott vajat is.
  • A kókuszreszeléket darálóban finomra őröltem, a citrom héját lereszeltem.
  • A liszthez hozzákevertem a sütőport és a kakaóport, a tésztába szitáltam.
  • Hozzáadtam a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is, és fakanálra váltva finoman egyneművé kevertem a tésztát.
  • A tésztát habzsákból adagoltam a formákba, kb. 3/4-ig töltve meg a mélyedéseket. (A sütőforma 20 apróbb, kb. 4 cm hosszú mélyedést tartalmaz, a megadott hozzávalókból kb. 70 ilyen kis sütemény lett.)
  • Előmelegített, 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt sültek készre.

20 megjegyzés:

  1. Nagyszerű ízkombináció! Biztos fincsi süti sült ki belőle! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Ezt a fajta süteményt még nem sütöttem mivel nincs ilyen formám. Van viszont mandula formám abban nem lehet szerinted ezeket megsütni? Egyszer ki is fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jó lehet a fém forma is, csak jól ki kell kenni és lisztezni. Érdemes beszerezni egy ilyen szilikon formát, nagyon praktikus, könnyen kijönnek belőle a kis sütik és tisztítani és sokkal egyszerűbb, mint a fém formákat. :)

      Törlés
  3. Két alkalommal mentem el a forma mellett, akkor nem vettem meg, utána vettem volna, de nem találtam. Ha sikerül egymásra találnunk a jövőben, a Te recepteddel fog debütálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tudom ajánlani a szilikon formát, annyira praktikus! :) Ez az ízkombináció pedig nagyon finom! :)

      Törlés
  4. Nagyon szeretem ezt a sütikét és gyönyörű nálad, mint mindig minden :)

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Féltem kicsit tőle, mivel nálam most készültek először, de szépek lettek, nagyon jó ez a tészta! :)

      Törlés
  6. Már olyan rég tervezem, hogy vegyek ilyen formát, nagyon mutatósak a sütikék! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak biztatni tudlak a formát illetően, nagyon praktikus! :)

      Törlés
  7. Mennyire szépek... A csoki-kókusz az örök párosok egyike :-)))

    VálaszTörlés
  8. De szépek, és milyen finom lehet... Csodásak a fotóid is.

    VálaszTörlés
  9. 6 dkg lisztből lesz ennyi sütemény?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! :) Igen, ennyi hozzávalóból - 6 dkg lisztből, plusz azért van ott két tojás, némi cukor, kókuszreszelék és kakaópor is - lesz ennyi sütemény, és ezek mini madeleine-k, nagyobb formában sütve nyilván kevesebb darab készül. :)

      Törlés