Kakaós-kókuszos madeleine

A szilikon madeleine sütőformám már hosszú hónapok óta kipróbálásra vár, így amikor a Kifőztük facebook oldalán szembe jött velem Katuci narancsos-kakaós madeleine-je, el is dőlt, mi lesz a hétvégi sütemény. Aztán módosítani kellett picit, mivel a sütés előtt derült ki, hogy a narancs bizony elfogyott - így aztán a kakaós-kókuszos ízesítésre esett a választásom. Sajnálom, hogy korábban nem sütöttem madeleine-t, nagyon-nagyon finom aprósütemény, Katuci, köszönöm a remek receptet. Ráadásul az elkészítése is egyszerű, csak össze kell keverni a tésztát, és amíg vasárnap délelőtt főtt az ebéd, a sütőben gyorsan meg is sültek ezek az apró kakaós-kókuszos finomságok. Csak ajánlani tudom, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 70 darabhoz:

  • 2 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 9 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 4 g sütőpor


  • A vajat felolvasztottam, majd hagytam visszahűlni.
  • A tojásokat nagyon habosra, krémesre kevertem kézi mixerrel, beledolgoztam a lehűlt olvasztott vajat is.
  • A kókuszreszeléket darálóban finomra őröltem, a citrom héját lereszeltem.
  • A liszthez hozzákevertem a sütőport és a kakaóport, a tésztába szitáltam.
  • Hozzáadtam a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is, és fakanálra váltva finoman egyneművé kevertem a tésztát.
  • A tésztát habzsákból adagoltam a formákba, kb. 3/4-ig töltve meg a mélyedéseket. (A sütőforma 20 apróbb, kb. 4 cm hosszú mélyedést tartalmaz, a megadott hozzávalókból kb. 70 ilyen kis sütemény lett.)
  • Előmelegített, 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt sültek készre.

Megjegyzések