Háromhagymás pogácsa

Újhagymás, lilahagymás és fokhagymás. :) Intenzív hagyma illat és -íz, finom, különösen a fiúk körében aratott nagy sikert. A domináns hagymát finomítja, ellensúlyozza a tésztában a krémsajt, összességében gyorsan és könnyen elkészíthető pogácsa. További előnye, hogy nem szárad ki könnyen, másnap is ugyanolyan finom. Kettévágva és megpirítva, egy kis vajjal és sonkával akár reggelire is kiváló lehet, de fogyaszthatjuk egy csésze tej vagy tea kíséretében is. A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthető Kifőztük magazin májusi számában is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
a tésztához:
  • 4 szál újhagyma
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • kb. 2,5 dl tej
a tetejére:
  • 1 tojás


  • A hagymákat megtisztítottam és késes aprítóval apróra vágtam.
  • A liszthez hozzákevertem a sütőport, gyúródeszkára szitáltam, elkevertem benne a sót.
  • Elmorzsoltam benne a vajat, majd a mascarponével, az aprított hagymákkal és a tejjel egynemű tésztává gyúrtam össze.
  • Lisztezett deszkán kb. kisujjnyi vastagra nyújtottam, 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval - én most virág alakú kiszúróval - pogácsákat szaggattam belőle.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, tetejüket lekentem enyhén felvert tojással és előmelegített, 200-210 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütöttem.

Megjegyzések