Csokoládés krémes 🍴


Hozzávalók 27x38 cm-es tepsihez:
a tésztához:
🍴   2 evőkanál tej
🍴   1 dkg szalalkáli
🍴   30 dkg liszt
🍴   5 dkg cukrozatlan kakaópor
🍴   5 dkg porcukor
🍴   10 dkg vaj
🍴   1 tojás
🍴   2 evőkanál tejföl
a krémhez:
🍴   4 csomag étcsokoládéízű pudingpor (4x4 dkg)
🍴   25 dkg cukor
🍴   1,5 l tej
🍴   10 dkg vaj
a tetejére:
🍴   porcukor
🍴   cukrozatlan kakaópor


A szalalkálit feloldjuk a tejben. A lisztet elkeverjük a kakaóval, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot, majd beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. A szalalkális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk, 3 részre osztva cipókká formázzuk, és folpakba csomagolva 2 órára mindet hűtőbe tesszük. Pihentetés után egyenként a tepsi méretére nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és a tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán, 190-200 fokos sütőben szűk 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzve feloldjuk benne a vajat.
Az első lapot magas falú tepsibe tesszük – legjobb abba, amelyiknek a hátoldalán sült –, ráöntjük a forró puding felét. Rátesszük a második lapot, ráöntjük a maradék pudingot, és befedjük a harmadik lappal – ezt tehetjük fordítva is, így simább lesz a sütemény teteje. 1 éjszakán át pihentetjük.
Másnap kockákra vágva, a szeletek tetejét porcukorral és/vagy kakaóval díszítve kínáljuk.

Megjegyzések