2014. május 1., csütörtök

Ballagás...

Az utóbbi időben nem voltam túl aktív a blogot illetően, annál inkább itthon, főleg a konyhában. Tegnap ugyanis nagy nap volt az életünkben, Ádám elballagott a gimnáziumból, hétfőn pedig kezdődik az érettségi. :) Szinte észre sem vettük, és eltelt majd' 19 év, felnőtt lett a kisfiam. Hisz még csak most született, tanult meg járni és beszélni. Most ismerkedtünk a bölcsivel, aztán szoktunk be az oviba, majd kezdtük az iskolát. Tanultunk írni és olvasni, meg persze megismerkedtünk a számok csodás világával, ami aztán Ádámnál erősen meghatározó lett és remélhetőleg még lesz is... Izgultunk a szertornaversenyeken és hallgattuk az iskolai koncerteken a gitárjátékát, teltek a szorgos napok, hetek, hónapok, évek, tegnap pedig könnybe lábadt szemmel hallgattam/hallgattuk a búcsúzást az iskolától...


Az én nagyon játékos, későn érő kisfiam felnőtt. Már pocaklakóként is kis kényelmes, ráérős volt, bő két héttel később érkezett a vártnál. :) Ez jellemző is maradt rá, nagyon nyugodt, ugyanakkor mára már határozott, a véleményéért kiálló fiatalemberré cseperedett. Édesanyaként persze elfogult vagyok vele, de a mai világban talán különösen értéknek számító nyíltszívűségéért, nyitottságáért, empatikusságáért nagyon büszke vagyok rá. Meg persze még sok minden másért is. Például azért a sajátos látásmódért, megközelítésért, problémamegoldó képességéért, amit szerencsére gimnáziumi tanárai is felfedeztek és értékeltek is. A matek tagozaton ezt igazán tudta kamatoztatni, mindig tovább- és átgondolva, máshogy megközelítve egy-egy feladatot, ha kellett, vitázva és érvelve eljutva egy-egy megoldáshoz. Ez az egyediség persze megmutatkozott akár magyarórákon is, a teljesen újszerű és a megszokottól eltérő, sajátos verselemzésekkel, vagy a többiek néhány oldalas dolgozatához képest huszonegynehány oldalasra sikerült eposz megírásával. :)

Matek tagozatosként szinte kötelezően következik az emelt matek érettségi, aztán remélhetőleg felvétel az áhított egyetem építőmérnöki karára. :) Ádikám, nagyon büszkék vagyunk rád! :) Kívánjuk, hogy érd el céljaidat, váltsd valóra álmaidat, vágyaidat! Legyen részed sok-sok sikerben, a kudarcokból tudj tanulni, soha ne add fel, és maradj meg olyannak, amilyen vagy: őszinte, nyíltszívű, nyitott! Nagyon szeretünk, és tudod!:

"Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni."
Oprah Winfrey

A fotón nagyon komolynak és érettnek látszik, amit hamarosan be is bizonyíthat. :)