vasárnap, április 06, 2014

Pikáns avokádókrém

Hargitai György alapszakácskönyvéből való a recept. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető kence, akár közvetlenül reggeli előtt is összedobhatjuk. Pirított magvas kiflikarikákat, paradicsomot, paprikát, uborkát kínáltam mellé, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 1 dl görög joghurt
  • pár csepp citromlé




  • Az avokádót megmostam, megtöröltem, kettévágva eltávolítottam a magját.
  • Húsát a héjból kiszedve egy magas falú, mély tálba tettem.
  • Hozzáadtam a megtisztított fokhagymagerezdet, ízesítettem sóval és kevéske őrölt borssal.
  • Belekerült a joghurt is, és botmixerrel krémesre pürésítettem.
  • Pirítóssal, zöldségfélékkel tálaltam.


10 megjegyzés:

  1. Kívánatos tálalás, de finom reggeleire is!

    VálaszTörlés
  2. Hogy én mennyire szeretem az avokádót!
    Pénteken nagyszabású "buliba" viszek
    (többek között) éppen avokádós, wasabis
    salátaöntetet! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kívánatos és kíváncsi lennék az ízére mert még az avokádó nálam a konyhámban nem volt:-)) Valahogy eddig elkerült.

    VálaszTörlés
  4. Fincsi, én is nagyon szeretem! Jó sok fokhagymával az igazi! :)

    VálaszTörlés
  5. Annyira étvágygerjesztően tálaltad! Évek óta nem ettem avokádót, ideje volna...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jók a képek. Avokádókrém minden formában jöhet, nagyon szeretjük :)

    VálaszTörlés
  7. Évához hasonlóan a mi konyhánkban sem olt még avokádó :-) Most már egyszer tényleg ki kéne próbálni.
    A tiéd nagyon guszta a szép tálalással!

    VálaszTörlés
  8. Nálunk is avokádókrém volt a hétvégén, hasonlóan készült mint a tied. Nagyon finom! :)

    VálaszTörlés