Pikáns avokádókrém

Hargitai György alapszakácskönyvéből való a recept. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető kence, akár közvetlenül reggeli előtt is összedobhatjuk. Pirított magvas kiflikarikákat, paradicsomot, paprikát, uborkát kínáltam mellé, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 1 dl görög joghurt
  • pár csepp citromlé




  • Az avokádót megmostam, megtöröltem, kettévágva eltávolítottam a magját.
  • Húsát a héjból kiszedve egy magas falú, mély tálba tettem.
  • Hozzáadtam a megtisztított fokhagymagerezdet, ízesítettem sóval és kevéske őrölt borssal.
  • Belekerült a joghurt is, és botmixerrel krémesre pürésítettem.
  • Pirítóssal, zöldségfélékkel tálaltam.


Megjegyzések