2014. április 7., hétfő

Medvehagymás sajtos tallér

Elővettem édesanyám egyik régi, jól bevált sajtos tallér receptjét és megbolondítottam egy kis medvehagymával. Nagyon finom illatú-ízű tallérok sültek ki, érdemes kísérletezni a zöldfűszeres ízesítéssel. Akár az ünnepi asztalon is helye lehet, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok a Kifőztük áprilisi számában is.


Hozzávalók kb. 75 darabhoz:
  • 36 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 5-6 medvehagymalevél


  • A medvehagymaleveleket megtisztítottam, hagytam jól lecsepegni, majd megszárogattam, teljesen szárazra töröltem, és egészen apróra vágtam.
  • A sajtot lereszeltem.
  • A lisztet átszitáltam, hozzákevertem a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoltam benne a hideg vajat.
  • Hozzáadtam a sajtot, a tejfölt, a tojást és a felaprított medvehagymát, összegyúrtam.
  • A kész tésztából kb. dekányi gombócokat gömbölyítettem, és ostyasütőben kisütöttem.