Medvehagymás sajtos tallér 🍴

Elővettem édesanyám egyik régi, jól bevált sajtos tallér receptjét és megbolondítottam egy kis medvehagymával. Nagyon finom illatú-ízű tallérok sültek ki, érdemes kísérletezni a zöldfűszeres ízesítéssel. Akár az ünnepi asztalon is helye lehet, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2014. áprilisi számában is. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 75 db-hoz:
🍴   36 dkg liszt
🍴   1 púpozott teáskanál só
🍴   1 késhegynyi szódabikarbóna
🍴   12,5 dkg hideg vaj
🍴   10 dkg trappista sajt
🍴   1 dl tejföl
🍴   1 tojás
🍴   5–6 medvehagymalevél


A medvehagymaleveleket megtisztítjuk, hagyjuk jól lecsepegni, majd megszárítjuk, teljesen szárazra töröljük, és egészen apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a sajtot, a tejfölt, a tojást és a medvehagymát, összegyúrjuk. A kész tésztából kb. 1 dkg-nyi gombócokat gömbölyítünk, és ostyasütőben kisütjük.

Megjegyzések