Kókuszos zabpehelypuding 🍴

A meggyes-zabkásás pohárkrém óta nem tudjuk elengedni a zabpehelyből készült pudingot/pohárkrémet. Most kókuszos változatban készült, házi meggy-eperdzsemmel rétegezve. Így is nagyon szerettük. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 5 pohárhoz:
🍴   10 dkg aprószemű zabpehely
🍴   1 púpozott evőkanál cukor
🍴   1 púpozott evőkanál kókuszreszelék
🍴   5 dl tej
🍴   1 csomag vaníliás cukor
🍴   1 kis üveg eperdzsem
a díszítéshez:
🍴   tejszínhab
🍴   eper


A zabpelyhet, a cukrot és a kókuszreszeléket lábasba szórjuk, összekeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és közepes lángon felforraljuk, majd kis lángon néhány percig főzzük. A tűzről levéve elkeverjük benne a vaníliás cukrot, lefedjük, majd néhány percig duzzadni hagyjuk saját gőzében. Végül a dzsemmel poharakba rétegezzük, tetejüket tejszínhabbal és eperrel díszítjük.

Megjegyzések