szerda, április 09, 2014

Kókuszos zabpehelypuding

A meggyes-zabkásás pohárkrém óta nem tudjuk elengedni a zabpehelyből készült pudingot/pohárkrémet. Most kókuszos változatban készült, házi meggy-eperdzsemmel rétegezve. Így is nagyon szerettük. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 5 pohárhoz:

  • 10 dkg finomszemű zabpehely
  • 1 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 1 púpozott evőkanál kókuszreszelék
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis üveg levendulás meggy-eperdzsem

a díszítéshez:

  • tejszínhab
  • eper




  • A zabpelyhet, cukrot és kókuszreszeléket lábasba szórtam, összekevertem.
  • Hozzáöntöttem a tejet, és közepes lángon felforraltam, majd kis lángon néhány percig főztem.
  • A tűzről levéve elkevertem benne a vaníliás cukrot, lefedtem, majd néhány percig duzzadni hagytam saját gőzében.
  • Végül a levendulás meggy-eperdzsemmel poharakba rétegeztem, tetejét tejszínhabbal és eperszemekkel díszítettem.


16 megjegyzés:

  1. Én is csak azt tudom mondani, hogy csodásak lettek :-)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ötlet! Imádom a zabpelyhet, mindenképp ki fogom próbálni! :) És meggydzsem is van otthon dögivel. :)

    VálaszTörlés
  3. Ó de guszták! És milyen jó ötlet! Nálunk minden reggel zabkása vam úgyhogy imádjuk :-)

    VálaszTörlés
  4. Még a másikat sem volt alkalmam elkészíteni,most aztán sorsolhatok melyikkel is kezdjem:)))

    VálaszTörlés
  5. Különleges lehet ez a zabpehelypuding, még sosem kóstoltam, de kíváncsi vagyok rá. :) Nagyon guszta a pohárkrémed.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szuper! Én is szoktam zabpelyhes pohárkrémet készíteni, de ez a recept is kipróbálásra kerül.

    VálaszTörlés
  7. Óóóó, de guszta fotók. Imádom a poharaidat/kelyheidet is. :)

    VálaszTörlés
  8. Hűűűű! Hát nekem ilyen kell, ki fogom próbálni ezt a zabpehely krémet, már látom magam előtt a fekete szeder dzsememmel!!!

    VálaszTörlés
  9. Hűűű,de finomat készítettél! Szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  10. Szenzációsan jól néz ki, kipróbálós :)

    VálaszTörlés