Kókuszos zabpehelypuding

A meggyes-zabkásás pohárkrém óta nem tudjuk elengedni a zabpehelyből készült pudingot/pohárkrémet. Most kókuszos változatban készült, házi meggy-eperdzsemmel rétegezve. Így is nagyon szerettük. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 5 pohárhoz:

  • 10 dkg finomszemű zabpehely
  • 1 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 1 púpozott evőkanál kókuszreszelék
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis üveg levendulás meggy-eperdzsem

a díszítéshez:

  • tejszínhab
  • eper




  • A zabpelyhet, cukrot és kókuszreszeléket lábasba szórtam, összekevertem.
  • Hozzáöntöttem a tejet, és közepes lángon felforraltam, majd kis lángon néhány percig főztem.
  • A tűzről levéve elkevertem benne a vaníliás cukrot, lefedtem, majd néhány percig duzzadni hagytam saját gőzében.
  • Végül a levendulás meggy-eperdzsemmel poharakba rétegeztem, tetejét tejszínhabbal és eperszemekkel díszítettem.


Megjegyzések