Zöldfűszeres fokhagymakrémleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1   l   h ú s l e v e s
1 5   g e r e z d   f o k h a g y m a
1   b i o c i t r o m
1 / 2   k á v é s k a n á l   m o r z s o l t   z s á l y a
1 / 2   k á v é s k a n á l   m o r z s o l t   m a j o r á n n a
1 / 2   k á v é s k a n á l   m o r z s o l t   k a k u k k f ű
f r i s s e n   ő r ö l t   t a r k a   b o r s
2 5 0   m l   t e j f ö l
1   e v ő k a n á l   l i s z t
a tálaláshoz:
l e v e s g y ö n g y
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A húslevest felforraljuk, közben hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, a citrom finomra reszelt héját, a zöldfűszereket, ízesítjük frissen őrölt tarka borssal és néhány csepp frissen facsart citromlével. Miután felforrt, lefedve, kis lángon kb. 1/2 órát főzzük. A tűzről levéve pár percet pihentetjük, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. A tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverjük a liszttel, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk a levest, és néhány percig még rotyogtatjuk. Melegen tálaljuk, levesgyöngyöt kínálunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése