Tojáslikőrös-fahéjas muffin



Hozzávalók 12 db-hoz:
a tésztához:
17,5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 tojás
1 nagy pohár (33 dkg) tejföl
2–3 evőkanál tojáslikőr
25 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 csipet só
a töltelékhez:
4 dkg porcukor
3 púpozott teáskanál fahéj
a tetejére:
porcukor



A vajat, az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk benne a tojást. Fakanálra váltva belevegyítjük a tojáslikőrt és a tejfölt. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a tojásos masszába szitáljuk, ízesítjük sóval, és csak addig keverjük, amíg a massza egynemű nem lesz. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben egyenletesen elosztjuk a tészta felét. A töltelékhez a porcukrot összeszitáljuk a fahéjjal. Nagy részét egyenltesen a kapszlikba adagolt tésztára szórjuk, úgy, hogy a fahéj befedje a masszát. A maradék tésztával befedjük, finoman elegyengetjük a tetejüket. A maradék fahéjas porcukorral megszórjuk, és előmelegített, 190-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Miután kihűlt, kevés porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése