Tojáslikőrös-fahéjas muffin 🍴

Nemrég Flóra hirdetett blogszülinapi játékot, miszerint olyan édes süteményt kell készíteni, amely tartalmazza Flóra kedvenc hozzávalóinak egyikét. Vagyis csokoládét, fahéjat, marcipánt, túrót és/vagy mogyoróvajat. Talán a csoki, túró vagy marcipán jobban adta volna magát alapanyagként, most mégis a fahéjat választottam és egy nagyon finom muffint sütöttem vele. A tojáslikőrt nem igazán, a fahéj ízét viszont annál inkább lehet érezni ebben a könnyed süteményben. Ha valaki esetleg nem szereti a fahéjat, nyugodtan lecserélheti cukrozott kakaóporra. De szerintem érdemes egy kísérletet tenni a fahéjjal, mert tényleg nagyon finom muffin lesz a végeredmény. Flóra, ezúton is kívánok boldog blogszülinapot, leld továbbra is örömödet a blog írásában! Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 12 db-hoz:
a tésztához:
🍴   17,5 dkg vaj
🍴   10 dkg porcukor
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
🍴   2 tojás
🍴   1 nagy pohár (33 dkg) tejföl
🍴   2–3 evőkanál tojáslikőr
🍴   25 dkg liszt
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   1 csipet só
a töltelékhez:
🍴   4 dkg porcukor
🍴   3 púpozott teáskanál fahéj
a tetejére:
🍴   porcukor


A vajat, az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük, hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk benne a tojást. Fakanálra váltva belevegyítjük a tojáslikőrt és a tejfölt. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a tojásos masszába szitáljuk, ízesítjük sóval, és csak addig keverjük, amíg a massza egynemű nem lesz. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben egyenletesen elosztjuk a tészta felét.
A töltelékhez a porcukrot összeszitáljuk a fahéjjal. Nagy részét egyenltesen a kapszlikba adagolt tésztára szórjuk, úgy, hogy a fahéj befedje a masszát. A maradék tésztával befedjük, finoman elegyengetjük a tetejüket. A maradék fahéjas porcukorral megszórjuk, és előmelegített, 190-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Miután kihűlt, kevés porcukorral meghintve kínáljuk.


Megjegyzések