Tavaszi saláta retekkel, tojással 🍴

Kifőztük gasztromagazin 2014. márciusi számában is megjelent ennek a finom, könnyed tavaszi salátának a receptje. Frissítő, a főtt tojással készült öntettel nagyon finom, fogyaszthatjuk önmagában vagy friss péksüteménnyel, esetleg köretként is megállhatja a helyét. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🍴   4 tojás
🍴   2 csomó zsenge hónapos retek
🍴   1 csokor petrezselyemzöld
🍴   1 csokor metélőhagyma
az öntethez:
🍴   1 dl tejszín
🍴   1,5 dl natúr joghurt
🍴   1 evőkanál frissen facsart citromlé
🍴   1 kávéskanál mustár
🍴   1 kávéskanál olívaolaj
🍴   só, frissen őrölt fekete bors


A tojást keményre főzzük.
A retket megtisztítjuk, először 4-5 mm vékony szeletekre, majd a szeleteket pálcikákra vágjuk.
A tojásokat megpucoljuk, kettőt nagy lyukú reszelőn lereszeünk.
A zöldfűszereket a vastag szárrészük nélkül apróra vágjuk.
A tejszínhez adjuk a joghurtot, a citromlevet, a mustárt és az olívaolajat, ízesítjük sóval és borssal. A retket, a lereszelt tojást és a zöldfűszereket salátástálban összekeverjük, majd az öntetbe forgatjuk.
A salátát tányérokra adagoljuk, a maradék főtt tojást cikkekre vágva a tetejükre rendezzük, és tálaljuk.

Megjegyzések