2014. március 22., szombat

Tavaszi saláta retekkel, tojással

Kifőztük Magazin márciusi számában is megjelent ennek a finom, könnyed tavaszi salátának a receptje. Frissítő, a főtt tojással készült öntettel nagyon finom, fogyaszthatjuk önmagában vagy friss péksüteménnyel, esetleg köretként is megállhatja a helyét. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 2 csomó zsenge hónapos retek
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor metélőhagyma
az öntethez:
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • só, őrölt bors


  • A tojásokat keményre főztem, közben a retket megtisztítottam, papírtörlővel leitattam róluk a nedvességet.
  • Először 4-5 mm vékony szeletekre, majd a szeleteket pálcikákra vágtam fel.
  • A megfőtt tojásokat megpucoltam, kettőt nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • A zöldfűszereket a vastag szárrészek nélkül apróra vágtam.
  • A főzőtejszínhez adtam a joghurtot, a citromlevet, mustárt és olívaolajat, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
  • A felaprított retket, lereszelt tojást és apróra vágott zöldfűszereket salátástálban összekevertem, majd beleforgattam az öntetbe.
  • A maradék két főtt tojást cikkekre vágva a saláta tetejére tettem.