vasárnap, március 23, 2014

Kolbászos serpenyős hús

Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és darált húst, aztán összekeverjük és kész is. Ennek az egytálételnek a fotogenitása fordított arányban áll a finomságával: nem túl mutatós a fotókon, viszont nagyon-nagyon finom. A kerti munkából ezzel a finomsággal vártam a fiúkat ebédre, jó döntés volt, megnyalták utána mind a tíz ujjukat. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • bő 1 kg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 nagy csemegeuborka
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld




  • A burgonyát megtisztítottam, meghámoztam, kb. centis kockákra vágtam és váltott vízben többször átmostam.
  • 3 evőkanál olajat felhevítettem, rátettem a jól lecsepegtetett burgonyakockákat, sóztam és borsoztam, majd fedő alatt kis lángon párolni kezdtem.
  • A füstölt kolbászt és a hagymát apró kockákra vágtam.
  • A maradék olajon átpirítottam a kolbászkockákat, majd hozzáadtam a darált húst és a hagymát.
  • Ízesítettem kevéske sóval és a hús puhulásáig pirítottam, időnként megkeverve.
  • Amíg a hús és a krumpli puhult, apró kockákra vágtam az uborkát, és a mustárral együtt elkevertem a tejszínben.
  • Végül a puha húshoz hozzáöntöttem a pikáns tejszínt, egyet forraltam még rajta, majd ezt a húsos mártást ráöntöttem az időközben megpuhult-megpirult burgonyakockákra, és óvatosan összeforgattam.
  • Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaltam.


23 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon jól néz ki, én is szívesen megnyalnám, mind a 10 ujjamat utána :)

    VálaszTörlés
  3. A házi füstölt kolbász minden ételt még finomabbá tesz! Tetszik a mártás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom ízt ad neki a kolbász, a mártással pedig kicsit pikánsabb az íze, nagyon fincsi! :)

      Törlés
  4. Semmi baj a képekkel, nagyon szép felvételeket készítettél róla, igazán guszták! És mellesleg finom is lehet :-)
    Nekem is van egy ilyen kis serpenyőm. Szeretem ezt a fajtát, nekem kicsit régies hatású, de épp ezért szeretem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerintem is nagyon aranyosak ezek a serpenyők, nem ebben főztem, csak ezekben tálaltam! :)

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Köszönöm, játszottam vele egy kicsit, de szerintem is jó lett, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  6. Jaj de nagyon-nagyon jó!!! Lesz ez nálunk is, nagyon úgy nézem :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki, nem fogod elhinni, de eszembe jutottál főzés közben, hogy ez olyan kedvetekre való étel! :)

      Törlés
  7. Szerintem is nagyon jó. El is fogadnám most ebédre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék is, Iza, csak már egy szem nincs belőle, rekord gyorsasággal fogyott el! :)

      Törlés
  8. Nyami! Nekem is van ilyen tálam, de legtöbbször pite sül benne. :D Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Helga! :) Én most csak tálaltam benne, de tényleg jó lehet pitesütésre is! :)

      Törlés
  9. Nagyon is jól néz ki Hankka, és finom is lehetett. Tetszenek a tálaid is!:)

    VálaszTörlés
  10. Igazán finom ételt készítettél a fiúknak :)

    VálaszTörlés
  11. Jól néz ez ki, rendkívül jól!
    (Én meg még nem is ettem! :)
    Szóval kell vennem kolbászt és darált húst! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A krumpli - meg persze a füstölt kolbász - okán szerintem nálad is nyerő lenne, Zsuzsa! :)

      Törlés