2014. március 23., vasárnap

Kolbászos serpenyős hús

Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és darált húst, aztán összekeverjük és kész is. Ennek az egytálételnek a fotogenitása fordított arányban áll a finomságával: nem túl mutatós a fotókon, viszont nagyon-nagyon finom. A kerti munkából ezzel a finomsággal vártam a fiúkat ebédre, jó döntés volt, megnyalták utána mind a tíz ujjukat. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • bő 1 kg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 nagy csemegeuborka
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld




  • A burgonyát megtisztítottam, meghámoztam, kb. centis kockákra vágtam és váltott vízben többször átmostam.
  • 3 evőkanál olajat felhevítettem, rátettem a jól lecsepegtetett burgonyakockákat, sóztam és borsoztam, majd fedő alatt kis lángon párolni kezdtem.
  • A füstölt kolbászt és a hagymát apró kockákra vágtam.
  • A maradék olajon átpirítottam a kolbászkockákat, majd hozzáadtam a darált húst és a hagymát.
  • Ízesítettem kevéske sóval és a hús puhulásáig pirítottam, időnként megkeverve.
  • Amíg a hús és a krumpli puhult, apró kockákra vágtam az uborkát, és a mustárral együtt elkevertem a tejszínben.
  • Végül a puha húshoz hozzáöntöttem a pikáns tejszínt, egyet forraltam még rajta, majd ezt a húsos mártást ráöntöttem az időközben megpuhult-megpirult burgonyakockákra, és óvatosan összeforgattam.
  • Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaltam.