Kolbászos serpenyős hús 🍴

Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig sütjük a kolbászt és a darált húst, aztán összekeverjük és kész is. Ennek az egytálételnek a fotogenitása fordított arányban áll a finomságával: nem túl mutatós a fotókon, viszont nagyon-nagyon finom. A kerti munkából ezzel a finomsággal vártam a fiúkat ebédre, jó döntés volt, megnyalták utána mind a tíz ujjukat. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🍴   bő 1 kg burgonya
🍴   4 evőkanál olaj
🍴   só, frissen őrölt fekete bors
🍴   10 dkg füstölt kolbász
🍴   1 nagyobb vöröshagyma
🍴   50 dkg darált hús
🍴   2 dl tejszín
🍴   1 teáskanál mustár
🍴   1 nagyobb csemegeuborka
a tálaláshoz:
🍴   1 kis csokor petrezselyemzöld


A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és váltott vízben többször átmossuk.
3 evőkanál olajat felhevítünk, rátesszük az alaposan lecsepegtetett burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kis lángon párolni kezdjük.
A kolbászt és a megpucolt hagymát apró kockákra vágjuk.
A maradék olajon átpirítjuk a kolbászt, majd hozzáadjuk a darált húst és a hagymát. Ízesítjük kevés sóval, és a hús puhulásáig pirítjuk, időnként megkeverjük.
Amíg a hús és a krumpli puhul, apróra kockázzuk az uborkát, és a mustárral együtt elkeverjük a tejszínben.
Végül a puha húshoz öntjük a pikáns tejszínt, egyet forralunk még rajta, majd a húsos mártást az időközben megpuhult-megpirult burgonyára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Megjegyzések