Kakaós-fahéjas minirolók

Emlékeztek még a kakaós-fahéjas krémesre? :)


Nagyon szerettük, ezért kicsit továbbgondoltam, pontosabban más formában sütöttem meg. A hozzávalókon semmit nem változtattam, csak most a leveles tésztából kakaós-fahéjas ízesítéssel mini rolókat sütöttem, ezekbe került a finom mascarponés-tejszínhabos töltelék. A receptet megtaláljátok az ingyenesen letölthető Kifőztük Magazin márciusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 40 darabhoz:
  • 2 csomag (2 x 270 g) friss leveles tészta
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kevés vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • 1/2 csomag zselatinfix
  • 12,5 dkg mascarpone


  • Az egyik friss leveles tésztalapot kitekertem, kb. 24 x 40 centis volt.
  • Az enyhén felvert tojással lekentem, rászórtam a fahéjjal elkevert, átszitált kakaópor felét, finoman rá is simogattam.
  • Derelyemetszővel 20 db 2 x 24 centis tésztacsíkot vágtam belőle.
  • Ugyanígy jártam el a másik tésztalappal is.
  • A mini fém rolóformákat vajjal megkentem, a formák végeit néhány milliméteren szabadon hagyva rájuk tekertem egy-egy tésztacsíkot.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem. (A formákat nem állítva, hanem fektetve rakosgattam a tepsibe - állítva sütés esetén a vajon a hő hatására megcsúszhat, lecsúszhat kissé a tészta, fektetve nincs ilyen gond.)
  • A sütőből kivéve pár percig hűlni hagytam, majd óvatosan lecsúsztattam a tésztatekercseket a formákról.
  • A töltelékhez kézi mixerrel keményre vertem a tejszínt a zselatinfix-szel, a végefelé hozzáadtam a kétféle cukrot is.
  • A mascarponét fakanállal finoman átkevertem, majd beleforgattam a tejszínhabot.
  • A tölteléket csillagcsöves habzsákból a rolókba töltöttem.
  • Tálalás előtt porcukorral szórtam meg.

Megjegyzések