Habos tejital teával 🍴

Ebben a szeles, kissé esős, hűvös időben jól eshet egy csésze habos, teás tejital. Nagyon egyszerűen és főleg nagyon hamar elkészíthető, pár perc a konyhában, és már kortyolhatjuk is a meleg, élénkítő itókát. Első ránézése furcsa lehet a tej-tea párosítás, de a kifejezetten habos tejben nagyon kellemesen érződik a tea aromája, finom, krémes-habos ital a végeredmény. Csak annyit készítsünk, amennyi várhatóan el is fog fogyni, mivel frissen készítve, kortyolva az igazi. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. márciusi számában is, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 2-3 személyre:
🍴   3 dl tej
🍴   1 púpozott teáskanál Earl Grey teakeverék
🍴   1 tojás
🍴   1 evőkanál cukor


A tejet felforraljuk, a lángot elzárjuk alatta, elkeverjük benne a teakeveréket, és 5 percig állni hagyjuk.
Közen a tojást habosra, krémesre keverjük a cukorral. A forró tejet a cukros tojáshoz szűrjük, elkeerjük. Felmelegítjük, de már nem forraljuk fel.
Azon melegében tálaljuk és fogyasztjuk.

Megjegyzések