Habos tejital teával

Ebben a szeles, kissé esős, hűvös időben jól eshet egy csésze habos, teás tejital. Nagyon egyszerűen és főleg nagyon hamar elkészíthető, pár perc a konyhában, és már kortyolhatjuk is a meleg, élénkítő itókát. Első ránézése furcsa lehet a tej-tea párosítás, de a kifejezetten habos tejben nagyon kellemesen érződik a tea aromája, finom, krémes-habos ital a végeredmény. Csak annyit készítsünk, amennyi várhatóan el is fog fogyni, mivel frissen készítve, kortyolva az igazi. A recept megjelent a Kifőztük Magazin márciusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 2-3 személyre:
  • 3 dl tej
  • 1 púpozott teáskanál Earl Grey teakeverék
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor


  • A tejet felforraltam, a lángot elzártam alatta, elkevertem benne a teakeveréket és 5 percig állni hagytam.
  • Közben a tojást habosra, krémesre kevertem a cukorral.
  • A forró tejet a cukros tojáshoz szűrtem, elkevertem.
  • Felmelegítettem, de már nem forraltam fel.
  • Azon melegében tálaltam (és fogyasztottuk :).

Megjegyzések