Egyszerű csokitorta

Egyszerű csokitorta volt a desszertünk a hétvégén. Egyszerűsége mellett azért azt is el kell mondanom, hogy intenzíven csokis a tésztája, épp ezért egyáltalán nem édes, kell hozzá a kókuszos sajtréteg, sőt, egy-két gombóc fagyival lehet igazán finom. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, sok sikert hozzá!


Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
a tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé (nálam 64 %-os)
  • 20 dkg vaj
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg finomliszt

a kókuszos réteghez:

  • 1 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál finomliszt

a díszítéshez:

  • porcukor




  • A csokoládét a vajjal együtt lábasba tettem, kevergetve összeolvasztottam, közben hozzáadtam a kakaóport is.
  • A tojásokat a cukorral krémesre, habosra kevertem.
  • A kakaós-csokis vajat kicsit visszahűtöttem, fakanállal óvatosan a tojásos-cukros masszához forgattam.
  • A sütőport elkevertem a liszttel, a tésztába szitáltam, és szintén a fakanalat használva óvatosan beleforgattam.
  • A tortaforma alját sütőpapírral béleltem, beleöntöttem a masszát.
  • A kókuszos réteghez a tojást krémesre, habosra kevertem a cukorral, hozzádolgoztam a kókuszreszeléket is.
  • A mascarponét finoman átkevertem, a liszttel együtt a kókuszos krémhez adtam, beleforgattam.
  • A kókuszos masszát óvatosan a kakaós tésztára öntöttem és elegyengettem.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben egy óra alatt készre sütöttem (ha nagyon pirulna a teteje, sütés közben takarjuk le alufóliával).
  • A sütőből kivéve kicsit hűlni hagytam, majd lepattintottam róla a karimát, és rácson hagytam teljesen kihűlni.
  • Sablon segítségével tetejét porcukorral díszítettem.


Megjegyzések