Egyszerű csokoládétorta 🍴

Egyszerű csokoládétorta volt a desszertünk a hétvégén. Egyszerűsége mellett azért azt is el kell mondanom, hogy intenzíven csokoládés a tésztája, épp ezért egyáltalán nem édes, kell hozzá a kókuszos sajtréteg, sőt, 1-2 gombóc fagylalttal lehet igazán finom. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
a tésztához:
🍴   10 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalmú)
🍴   20 dkg vaj
🍴   3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
🍴   3 tojás
🍴   15 dkg cukor
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
🍴   15 dkg liszt
a kókuszos réteghez:
🍴   1 tojás
🍴   4 evőkanál cukor
🍴   4 dkg kókuszreszelék
🍴   25 dkg mascarpone
🍴   2 evőkanál liszt
a díszítéshez:
🍴   porcukor


A csokoládét és a vajat lábasba tesszük, kevergetve összeolvasztjuk, közben hozzáadjuk a kakaót.
A tojást a cukorral krémesre, habosra keverjük. A kakaós-csokoládés vajat kicsit visszahűtjük, fakanállal óvatosan a tojásos-cukros masszához forgatjuk. A sütőport összeforgatjuk a liszttel, a tésztába szitáljuk, és a fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát.
A kókuszos réteghez a tojást krémesre, habosra keverjük a cukorral, hozzádolgozzuk a kókuszreszeléket. A mascarponét finoman átkeverjük, a liszttel együtt a kókuszos krémhez adjuk, beleforgatjuk. Óvatosan a kakaós tésztára öntjük, elegyengetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 1 óra alatt készre sütjük – ha nagyon pirulna a teteje, sütés közben letakarjuk alufóliával. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd lepattintjuk róla a karimát, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A tetejét sablon segítségével porcukorral díszítjük, szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzések