Csokoládés mandulafészek a Vidék ízében :)))

Torta díszítéséhez készítettem ezeket a mandulafészkeket. Eredetileg csokitojásokat, most, az újrázáskor marcipán tojásokat helyeztem el bennük - bármelyikkel jól működik. Szerintem nagyon helyesek lettek, ha tetszik és van kedvetek, ti is készítsetek néhányat, akár fehércsokival és színes tojásokkal is el tudom képzelni. A húsvéti sütemények, torták dekorálása mellett persze önmagában is fogyasztható, nálunk a gyerekek - kicsik és nagyok - először kilopkodták a fészkekből a tojásokat, majd jóízűen elropogtatták a csokival bevont mandulafészkeket. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 3 fészekhez:
  • 3 evőkanál szálasra vágott mandula
  • 6 dkg étcsokoládé
  • bő fél evőkanál étolaj
  • 9 csoki- vagy marcipán tojás


  • A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztottam, melegen tartottam.
  • Egy fémszűrőt tartottam az olvadt csoki fölé, beletettem egy evőkanálnyi vágott mandulát, a megolvasztott csokiból egy-két evőkanálnyit rámertem.
  • A mandulaforgácsokat elkevertem a csokival úgy, hogy a csoki mindenhol bevonja a mandulát, majd finom passzírozó mozdulatokkal a felesleget hagytam visszacsepegni a szűrőből a többi csokihoz.
  • Végül kanállal a csokis mandulát sütőpapírra halmoztam, kerekre, fészek alakúra formáltam, közepét kicsit ki is mélyítettem és elhelyeztem benne három kis tojást.
  • A maradék hozzávalókból ezzel a módszerrel még két fészket készítettem.
  • Hagytam őket megdermedni, majd tortát díszítettem velük.


Az apropó pedig, amiért idő előtt húsvéti tortát készítettem, a Vidék íze magazin, amit bizonyára mindannyian ismertek, nem kell bemutatnom. Az a megtiszteltetés ért ugyanis, hogy bemutatkozhattam e színvonalas lap hasábjain, az áprilisi, húsvéti számban. :) Köszönöm a lehetőséget Csonka Ilona főszerkesztő asszonynak, a klassz riportot Palágyi Editnek és a csodaszép fotókat Kállai Mártonnak. :) Nagyon-nagyon örültem a felkérésnek, nagyon izgultam, nagyon készültem és most nagyon sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe az újságot, már kapható a standokon. :) A sok-sok jó recept között megtaláljátok benne a fürjtojásos-fetás kiflit, a kakaós-fahéjas krémest és a tejszínes-krémsajtos tortát is, utóbbit természetesen húsvéti díszbe öltöztetve. :) Ha van kedvetek, lapozzátok fel a Vidék ízét és kukkantsatok be kicsit jobban hozzánk az újság lapjain keresztül! :)))


Megjegyzések