Csokoládés mandulafészek 🍴

Torta díszítéséhez készítettem ezeket a mandulafészkeket. Eredetileg csokoládétojásokat, most, az újrázáskor marcipántojásokat helyeztem el bennük – bármelyikkel jól működik. Szerintem nagyon helyesek lettek, ha tetszik és van kedvetek, ti is készítsetek néhányat, akár fehércsokoládéval és színes tojásokkal is el tudom képzelni. A húsvéti sütemények, torták dekorálása mellett persze önmagában is fogyasztható, nálunk a gyerekek – kicsik és nagyok – először kilopkodták a fészkekből a tojásokat, majd jóízűen elropogtatták a csokoládéval bevont mandulafészkeket. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 3 fészekhez:
🍴   3 evőkanál szálasra vágott mandula
🍴   6 dkg étcsokoládé
🍴   bő 1/2 evőkanál olaj
🍴   9 csokoládé- vagy marcipántojás


A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, melegen tartjuk. Fémszűrőt tartunk az olvadt csokoládé fölé, beleteszünk 1 evőkanálnyi vágott mandulát, a csokoládéból 1-2 evőkanálnyit rámerünk. A mandulaforgácsokat elkeverjük a csokoládéval úgy, hogy mindehol bevonja a mandulát, majd finom passzírozó mozdulatokkal a felesleget hagyjuk visszacsepegni a szűrőből a többi csokoládéhoz.A csokoládéval bevont mandulát kanállal sütőpapírral halmozzuk, kerekre, fészek alakúra formáljuk, közepét kicsit ki is mélyítjük, és elhelyezünk benne 3 kis tojást. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 fészket készítünk. Hagyjuk mindet megdermedni, majd tortákat, süteményeket díszítünk velük.


Megjegyzések