Csokoládés madártejszelet



Hozzávalók 27x38 cm-es tepsihez:
a krémhez:
8 tojássárgája
4 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 csomag (2x4 dkg) csokoládéízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
a tésztához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
a tetejére:
4 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag (1 dkg) habfixáló


Először a krémet készítjük el: a tojássárgáját a kétféle cukorral krémesre, habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a kakaót és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekeverjük. Kis lángon felfőzzük, besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingos krémet. A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé hozzádolgozzuk a kétféle cukrot is. Rászitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A sütőpaprírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a krémet, és hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük, a szeleteket a cukorral és habfixálóval kemény habbá vert tejszínhabrózsákkal díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése