Meggyes-zabkásás pohárkrém

Aktuális kedvenc pohárkrémem, nagyon szeretem - és szerencsére nemcsak én. :) A receptet édesanyámtól kaptam, ő egyébként diabetikusan eltett meggybefőttel és édesítővel készíti, így diétázók, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Könnyen és gyorsan elkészíthető, talán langyosan a legfinomabb, de lehűtve is nagyon eteti magát. És tejszínhab nélkül is tökéletesen működik. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 5 pohárhoz:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt (720 ml)
  • 10 dkg finomszemű zabpehely
  • 1 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum

a díszítéshez:

  • tejszínhab, kakaópor




  • A befőttet leszűrtem, hagytam jól lecsepegni.
  • A zabpelyhet lábasba szórtam, elkevertem benne a cukrot és a kakaóport.
  • Hozzáadtam a tejet, melegíteni kezdtem, majd pár percnyi főzéssel sűrűre főztem.
  • A tűzről levéve elkevertem benne a rumot és a vaníliás cukrot, lefedve hagytam még kicsit duzzadni.
  • Végül a meggyet és a csokis zabkását poharakba rétegeztem, tetejét tejszínhabbal és kakaóporral díszítettem.


Megjegyzések