Marcipános fügegolyók

Ha nem olvasnátok a bejegyzés címét, azt is gondolhatnátok, hogy "sima" kókuszgolyókat láttok. :) Pedig nagyon nem, a szárított fügével, a marcipánnal és nem utolsósorban a kakaóval nagyon finom és különleges ízvilágúak ezek a kis golyóbisok. Fügerajongóknak kötelező darab, de a fügéért való különösebb rajongás nélkül is bátran merem ajánlani, nagyon finom desszert. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, bár egy-két órát azért számoljunk az érési-hűlési időre. Akár Valentin-napi meglepetés is lehet, vendégül látva vele szeretteinket vagy szép csomagolásban ajándékként átadva. A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazinban is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 25 dkg szárított füge
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 10 dkg marcipán

a forgatáshoz:

  • kókuszreszelék


  • A fügék szárát levágtam, negyedelve aprítógépbe raktam őket, majd a rum hozzáadásával megdaráltam, nagyjából egyneművé aprítottam.
  • A vajat egy tálban kikevertem, hozzáadtam a kakaóport, a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt és a rumos fügemasszát, és kézzel egyneművé állítottam össze.
  • Vizes kézzel 30 golyót formáztam a masszából, amiket kókuszreszelékbe forgattam, végül jól lehűtve kínáltam.

Megjegyzések