Bögrés palacsinta

A hagyományos palacsinta mellett időnként kipróbálok egy-két újabb, különlegesebb, valamiben másabb receptet is. Most Kriszti bögrés palacsintáját sütöttem meg, ezúton is nagyon köszönöm a receptet. :) A megszokottól vastagabb a tésztája, mégis habos, légiesen könnyed. Kriszti blogját ismerve és a képeket látva tudtam, hogy nem fogok csalódni, és valóban, nagyon finom lett. Három-négy fő részére nem érdemes a dupla adagnál kevesebbel kezdeni, garantáltan el fog fogyni. Nálunk most görög joghurtos túrókrém volt a töltelék, sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 17 darabhoz:
a palacsintákhoz:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 2 bögre (2 x 2 dl) tej
  • 2 bögre (2 x 2 dl) liszt
  • kevés olaj
a töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kis pohár (180 g) görög joghurt
  • 1 citrom
a tetejére:
  • porcukor


  • A tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjéből kemény habot vertem.
  • A sárgáját krémesre, habosra kevertem a cukorral és a sóval.
  • Hozzákevertem a tejet, majd beleszitáltam és kézi habverővel csomómentesre dolgoztam benne a lisztet.
  • Végül beleforgattam a tojásfehérjehabot, óvatosan, hogy ne törjön össze.
  • Addig hagytam pihenni, amíg elkészült a töltelék: ehhez villával áttörtem a túrót, hozzáadtam a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és a joghurtot, és krémesre kevertem.
  • A tésztából a szokott módon, enyhén olajozott serpenyőben kisebb, kb. 17 centi átmérőjű palacsintákat sütöttem.
  • A joghurtos túróval megtöltöttem, feltekertem, tálalás előtt tetejét porcukorral megszórtam.

Megjegyzések