Rubin-szelet - Blogkóstoló 14. forduló

Linyah vezényletével újabb fordulójához érkezett a Blogkóstoló nevű játék. Bizonyára mindannyian ismeritek már, nagyon népszerű, jómagam is szívesen szoktam részt venni. Ezúttal Rubin konyhájában néztem szét, aminek nagyon örültem, hiszen régóta rendszeres olvasója vagyok és tudtam, hogy házias, finom ételeket, sütiket fogok találni Gabinál. A teljesség igénye nélkül azért szeretném megmutatni nektek az általam legpreferáltabbakat: mini isler, töltött csirkemell őzgerinc formában, kakaós és zserbós linzertekercs, házi krémes és a sült eperdzsem. A legjobban tetsző recept pedig a Rubin-szelet, kakaós piskóta alap fehérborral locsolva, rajta mandulás-vaníliás krém és kókuszreszelék. Mivel nagyobb tepsiben sütöttem, a fehérbor kivételével dupláztam a hozzávalók mennyiségét. Csak ajánlani tudom, egyszerűen és könnyen elkészíthető és nagyon finom sütemény. Gabi, köszönöm a receptet, Linyah, köszönöm a játékot. A süteményhez mindenkinek sok sikert!


Hozzávalók egy kb. 27 x 38 centis tepsihez:
a tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl száraz fehérbor

a krémhez:

  • 1 l tej
  • 2 evőkanál mandula aroma
  • 4 csomag főzés nélküli, vaníliaízű pudingpor (Gála)

a tetejére:

  • kókuszreszelék




  • A tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjét kemény habbá vertem.
  • A sárgájához hozzáadtam a cukrot, és nagyon krémesre, habosra kevertem kézi mixerrel.
  • Rászitáltam a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és a habot is hozzáadva finoman, hogy a hab ne törjön össze, átforgattam az egészet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütöttem.
  • A sütőből kivéve a tésztát hústűvel megszurkáltam, és rálocsoltam a fehérbort, így hagytam teljesen kihűlni.
  • A kihűlt tésztára a következő krém került: a tejben elkevertem a zöld színű aromát, majd ezt az ízesített tejet fokozatosan hozzáadtam - habverővel keverve - a pudingporhoz.
  • Hagytam pár percig állni, hogy sűrűsödjön, majd ismét átkeverve a tésztára öntöttem, szépen elsimítottam/egyengettem.
  • Végül kókuszreszelékkel szórtam meg és hagytam összeérni az ízeket.
  • Háromszög alakú szeletekre vágva tálaltam.


Megjegyzések