Narancsos-csilis vöröskáposzta saláta

A maradékhasznosítás jegyében készült. Újévre csülköt sütöttem, mellé párolt káposzta is készült. A legyalult káposzta soknak bizonyult, kb. fél kilónyi már nem fért a lábasba. Csilluval kitaláltuk, hogy teszünk a nyers káposzta mellé narancsgerezdeket, és pikánsra, csípősre ízesítjük csilipaprikával. Mivel semmilyen édesítő nincs benne, kifejezetten savanykás, csípős saláta lett a végeredmény, ami akár magában, akár valamilyen sült husi mellé jól illik. Ha valaki édesebben szeretné, kerülhet bele egy kis méz is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg gyalult vörös káposzta
  • 4 közepes narancs
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • csilipaprika ízlés szerint (nálunk Piri-Piri)


  • A káposztát a párolt káposztánál leírt módon tisztítottam, torzsáztam, majd vékonyra gyalultam, a narancsokat megtisztítottam, cikkekre szedtem és a káposztához kevertem.
  • Kis tálban elkevertem az olajat, az ecetet és a citromlevet, ízesítettem kevéske csilipaprikával.
  • Az öntetet az összeforgatott salátára öntöttem, átkevertem, és néhány órára a hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzések