Mákos-almás golyók

Ottisnál meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Végtelenül egyszerű desszert, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Reszelt alma darált háztartási keksszel és kakaóporral elkeverve, finoman fűszerezve-ízesítve, cukrozott darált mákba forgatva. Ottis, köszönöm a receptet, nagyon szerettük ezeket a fincsi kis golyókat. Kis módosítással készült nálam, nagyobb és kevesebb alma, illetve az almák lédússága miatt több darált keksz került bele. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 55 darabhoz:

  • 5 nagyobb, savanykás alma
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj

a forgatáshoz:

  • kb. 7-8 dkg darált mák
  • kb. 3-4 dkg porcukor




  • Az almákat megmostam, meghámoztam és nagylyukú reszelőn tálba reszeltem.
  • Hozzáadtam a darált kekszet, fahéjat, átszitált porcukrot és kakaóport, és összekevertem.
  • Kis golyókat - kb. 2 dekásakat - formáztam a masszából, amiket a darált mák és porcukor keverékébe forgattam.
  • Jól lehűtve kínáltam.


Megjegyzések