Forralt bor

Megjött a tél, a hideg, a hó. Mi más is eshetne jól a hólapátolás, hógolyózás, szánkózás után, mint egy csésze finom, fűszeres forralt bor - persze szigorúan csak a felnőtteknek. Nálunk mindig kerül bele kevés csípős paprika is (egészben vagy őrölve), így pikánsabb az íze és talán még egy kis gyógyító hatása is van. Egészségünkre, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 7,5 dl száraz vörösbor
  • 1-2 fahéjrúd
  • 6 dkg cukor
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • 2-3 szem szegfűbors
  • körömnyi csípős paprika
  • fél citrom




  • A bort lábasba öntöttem, melegíteni kezdtem.
  • Hozzáadtam a cukrot és a fűszereket, így melegítettem forráspontig - neve ellenére forralni nem szabad.
  • A tűzről levéve belekarikáztam a citromot és csészékbe öntve, forrón kínáltam.


Megjegyzések