Linzerkifli



Hozzávalók:
28 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
a tetejére:
12 dkg ét tortabevonó
bő 1 evőkanál olaj


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, beledaraboljuk a vajat és elmorzsoljuk vele. Hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás cukrot is, és szép, egynemű tésztává gyúrjuk. A kis fém formákat kibéleljük a tésztával úgy, hogy nem rakjuk teljesen tele a formákat, mivel a tészta sütés közben nő. Előmelegített, közepesen forró sütőben szép aranysárgára sütjük a kifliket, majd a sütőből kivéve pár perc elteltével kiborítjuk a kifliket a formákból. Miután teljesen kihűltek, csokimázzal cirkáljuk meg a tetejüket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése