Tótsütemény



Hozzávalók kb. 25x35 cm-es tepsihez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 citrom
20 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
20 dkg darált dió
6 tojás
30 dkg porcukor


A vajat habosra, krémesre keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. A sütőport elvegyítjük a liszttel, átszitáljuk, hozzákeverjük a darált diót is. A vajas-citromos keveréket összedolgozzuk a szárazanyaggal, majd a tojásfehérjékből felvert kemény habbal lazítjuk a masszát. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük/egyengetjük, és előmelegített, 220 fokos sütőben 5 percig, majd 160 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Amíg sül a tészta, a tojássárgáját nagyon habosra, krémesre keverjük az átszitált porcukorral. A sütőből kivett forró tésztára öntjük a sárgájás masszát, majd 1 éjszakán át hagyjuk szikkadni. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése