Tökmagos-sütőtökös muffin

Szeretjük a tökmagot. Szeretjük a sütőtököt. Szeretjük a marcipánt. És szeretjük mindezt együtt ebben a muffinban, fűszerezve fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval. A receptre itt bukkantam, icike-picike változtatással készítettem el és nagyon finom lett. Miközben sült, csuda illat lett a konyhában - amolyan karácsonyi - és megkóstolva sem csalódtunk, alig tudtam megmenteni egy pár muffint a fotózáshoz. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg margarin
  • 20 dkg sült sütőtök
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 5 dkg tökmag
  • 8 dkg marcipán

a tetejére:

  • egész tökmag
  • porcukor




  • A tojásokat kézi mixerrel krémesre, habosra kevertem a kétféle cukorral.
  • Kis darabokra vágva hozzáadtam a margarint, elkevertem vele, majd - még mindig a kézi mixert használva - beledolgoztam a sült sütőtököt is.
  • A tökmagot késes aprítóval egészen apróra daráltam.
  • A lisztet elkevertem a sütőporral, átszitáltam, hozzákevertem a ledarált tökmagot és a fűszereket.
  • A fűszeres lisztkeveréket fakanállal a tojásos-sütőtökös masszába dolgoztam, a nagylyukú reszelőn belereszeltem a marcipánt és óvatosan ezt is beledolgoztam.
  • A muffintepsi mélyedéseit kibéleltem papírkapszlikkal, egyenletesen elosztottam bennük a tésztát.
  • Tetejére egész tökmagot szórtam, majd előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.
  • Kihűlve leheletnyi porcukorral szórtam meg.


Megjegyzések