Sült csirkecomb velesült fahéjas-rozmaringos almával



Hozzávalók:
kevés vaj
20 alsócsirkecomb
2 citrom
szárnyas fűszerkeverék
őrölt fahéj
rozmaringlevél
5–6 nagyobb, savanykás alma
a tálaláshoz:
burgonyapüré


A csirkecombot megtisztítjuk, eltávolítjuk az oda nem illő részeket. A citromot kettévágjuk, a tálcára rakosgatott combokra facsarjuk a levét, kicsit meg is forgatjuk a húsdarabokat, hogy mindenhol érje a citromlé. Megszórjuk a fűszerkeverékkel. Nagyobb tepsit kivajazunk, a közepére sorakoztatjuk a combot. Az almát megmossuk, negyedeljük, és magházukat eltávolítjuk. A gyümölcsöt a tepsibe, a hús mellé rakosgatjuk, megszórjuk fahéjjal és rozmaringgal. Előmelegített, kb. 190 fokos sütőben megsütjük, közben időnként megfordítjuk a combokat és az almagerezdeket is. Amikor szép pirosra, készre sült, azon melegében, burgonyapüré kíséretében tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése