Sült csirkecomb velesült fahéjas, rozmaringos almával

Nem szépek a fotók, és tányéron tálalt képet sem tudtam készíteni, de ettől függetlenül ez egy nagyon finom, könnyen és gyorsan elkészíthető étel. A sült csirkecombot nagyon feldobja a velesült, fahéjjal és rozmaringgal ízesített alma, és amíg ők a sütőben csücsülnek, addig el is tudjuk készíteni köretnek a habkönnyű burgonyapürét. Egy pohár finom borral tökéletes vacsora. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • kevés vaj
  • 20 db alsó csirkecomb
  • 2 citrom
  • szárnyas fűszerkeverék, fahéj, rozmaring
  • 5-6 nagyobb, savanykás alma


sütés előtt...

  • A csirkecombokat megtisztítottam, eltávolítottam az oda nem illő részeket.
  • A citromokat kettévágtam, a tálcára rakosgatott combokra locsoltam a levüket, kicsit meg is forgattam a húsdarabokat, hogy mindenhol érje a citromlé.
  • A citromos combokat beszórtam a fűszerkeverékkel.
  • Egy nagy tepsit vajjal kikentem, a közepére sorakoztattam a combokat.
  • Az almákat megmostam, negyedeltem és magházukat eltávolítottam.
  • Az almadarabokat a tepsibe, a hús mellé rakosgattam, megszórtam őket fahéjjal és rozmaringlevelekkel.
  • Előmelegített, kb. 190 fokos sütőben megsütöttem, közben időnként megfordítottam a combokat és az almagerezdeket is.
  • Amikor szép pirosra, készre sültek, azon melegében, burgonyapüré kíséretében tálaltam.


Megjegyzések