Meggyes piskótatallér torta

Ezt a finomságot - pontosabban a narancsos változatát - Juditkánál láttam nemrég, ezen a hétvégén gyorsan elkészíthető desszertként sort is kerítettem rá. Nagyon megtetszett, hogy hamar elkészül, nem kell sütni, és kíváncsi voltam a piskótatalléros-csokis ízre is. Az már csak hab a tortán, hogy az időközben meghirdetett játékra is jelentkezem vele, ismét nagyon szép ajándékokat lehet nyerni Juditka jóvoltából. :) A torta pedig pikk-pakk elkészíthető, igaz, pár órán - vagy egy éjszakán át - dermednie kell a krémnek. A végeredmény pedig egy igen finom, igazi kalóriabomba piskótás-gyümölcsös-csokis édesség, amit nagyon jól kiegészít a tejszínhab a tetején. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
  • 6 csomag (6 x 135 g) meggyes piskótatallér
  • 1 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • színes szórócukor


  • A piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába.
  • A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyneművé főztem.
  • Miután levettem a tűzről, hozzáadtam és elkevertem benne a negyedelt tallérokat.
  • A massza felét a tortaformába öntöttem-egyengettem, ráraktam még egy sor egészben hagyott piskótatallért, majd erre öntöttem a massza másik felét, tetejét szépen elegyengetve, elsimítva.
  • Amikor kihűlt, letakarva egy éjszakára a hűtőbe tettem.
  • Másnap egy éles késsel körben meglazítottam a formát, majd lepattintottam róla.
  • A tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot vertem, ezzel díszítettem a torta tetejét, végül - a meggy okán - piros szórócukorral díszítettem.

Megjegyzések