Halszeletek sajtköntösben + nyeremény

Ritkán eszünk halat, akkor is leginkább szálka nélkülit. A Vidék Íze magazin 2011. decemberi számában talált ihlet alapján a natúr pangasius filét most sajtbundában sütöttem meg, és mondhatom, nagyon finom lett. Párolt rizs és párolt vegyes zöldség volt a körete, tökéletes volt így együtt. A karácsony nálunk sem múlhat el hal nélkül, a harcsát leginkább rántani szoktam, de idén valószínűleg így, sajtköntösben kerül majd asztalra. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 1 kg natúr halfilé (fagyasztott)
  • só, őrölt bors, petrezselyemzöld
  • citrom
  • 20 dkg tejszínes krémsajt (nálam Camping)
  • 12 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj, liszt


  • A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet).
  • Besóztam, citromlével meglocsoltam.
  • A tejszínes krémsajtot tálba tettem, hozzáreszeltem a trappistát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával, egyneművé kevertem.
  • A halszeleteket lisztbe forgattam, kevés olajon elősütöttem.
  • Kiolajazott tepsibe rakosgattam, tetejükön elosztottam a sajtbundát úgy, hogy szépen befedje.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, párolt rizzsel és párolt vegyes zöldséggel tálaltam.


Megérkezett a nyereményem Sünitől, nagyon aranyos és hasznos ajándékokat kaptam, köszönöm! Csenge persze rögtön lecsapott a sünis hűtőmágnesre, nekem pedig a margaréta mintás kosárkaformák lettek a kedvenceim! :)))


Megjegyzések