Dubarry-leves



Hozzávalók:
2 karfiol
4 burgonya
2 húsleveskocka
frissen őrölt fekete bors
ételízesítő por
petrezselyemzöld
1 nagy pohár (450 g) tejföl
2 evőkanál liszt


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A burgonyát szintén megtisztítva, meghámozva felszeleteljük (váltott vízben többször megmossuk). Nagy lábasba tesszük mindkettőt, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, majd főzni kezdjük. Ízesítjük a leveskockával, sóval, borssal és kevéske ételízesítővel. Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon puhára főzzük – a tálaláshoz 4-5 kisebb karfiolrózsát kiveszünk a levesből. Kicsit hűlni hagyjuk, botmixerrel pürésítjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk a levest. Kis lángon pár percig még főzzük, majd aprított petrezselyemzölddel meghintve, az egész karfiolrózsákkal és szezámmagos grissinivel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése