Diós-csokoládés hold



Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg porcukor
30 dkg darált dió
1 tojás
1 citrom
1 evőkanál vaníliás cukor
a krémhez:
20 dkg porcukor
4 tojás
4 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál vaníliás cukor
20 dkg csokoládé
a tetejére:
10 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál olaj


A tésztához gyúródeszkára szitáljuk a porcukrot, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, ráreszeljük az alaposan megmosott citrom héját, hozzáadjuk a finomra darált diót és az enyhén felvert tojást, és egynemű tésztává gyúrjuk. Mivel a sok cukortól ragad, erősen lisztezzük a deszkát, és a tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral holdakat szaggatunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Amíg a holdak hűlnek, elkészítjük a krémet. A tojást és a porcukor felét lábasba tesszük, és kézi mixerrel habosra, krémesre keverjük. Forró vízfürdőre helyezve és közben tovább verve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A porcukor másik felét, a kakaót és a vaníliás cukrot krémesre keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt cukros tojást és a megolvasztott, de nem forró csokoládét is. A krémet rövid időre hűtőbe tesszük, majd újra átkeverjük, és csillagcsöves habzsákból a holdak tetejére nyomjuk. Végül vízgőz fölött az olajjal megolvasztjuk a felaprított fehér csokoládét, és megcirkáljuk vele a csokoládékrémes holdak tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése