TARKA SAVANYÚKÁPOSZTA-SALÁTA



Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb, savanykás alma
  • 5 evőkanál citromlé
  • 3 szál újhagyma
  • 1 nagy, piros paprika
  • 3 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors
  • húsos szalonna (elhagyható)
  • napraforgómag (elhagyható)



  • A káposztát kicsit kinyomkodtam a levéből, és néhány vágással kicsit aprítottam rajta, de ez a művelet el is hagyható.
  • Megmostam, meghámoztam az almát, és vékony szeletkékre vágtam, amiket azonnal meglocsoltam 2 evőkanál citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  • A káposztába forgattam.
  • A paprikát és hagymát is megtisztítottam, a paprikát kb. 1 cm-es kockákra, a hagymát – a zöldjéből is felhasználva keveset – karikákra vágtam, mindkettőt a káposztához kevertem.
  • A maradék citromléhez adtam az olajat, ízesítettem kevéske sóval és őrölt borssal, és habverővel krémesre, habosra kevertem, majd ráöntöttem a salátára.
  • Ezzel készen is van, opcionálisan adhatunk még hozzá zsiradék nélkül pirított napraforgómagot és/vagy pirított szalonnakockát.