BROKKOLIS FASÍRT



Hozzávalók:

  • 1 nagyobb brokkoli
  • só, szódabikarbóna, őrölt bors
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • kb. 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés vaj, zsemlemorzsa




  • A brokkolit megtisztítottam, rózsáira szedtem, és forró, sós-szódabikarbónás vízben roppanósra főztem.
  • Leszűrtem, még forrón összetörtem villával, majd hagytam teljesen kihűlni.
  • Hozzákevertem a darált húst, a tisztított, zúzott fokhagymát és a tojást, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
  • Annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy formázható massza legyen.
  • A bordaformát alaposan kikentem vajjal, megszórtam zsemlemorzsával, szép egyenletesen beletöltöttem a darált húsos masszát.
  • Alufóliával letakartam, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1 órán át sütöttem.
  • Az alufóliát eltávolítottam, pirulásig sütöttem tovább, majd a sütőből kivéve kifordítottam a formából egy stőpapírral bélelt tepsire.
  • A tepsivel visszatettem a sütőbe, és kívülről is pirulásig sütöttem.
  • A sütőből kivéve hagytam kihűlni, majd szeletelve, párolt rizzsel körítve tálaltam.