KAKAÓS-FAHÉJAS KRÉMES



Hozzávalók:
  • 1 csomag (45 dkg) fagyasztott leveles tészta (nálam Frosta)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 25 dkg mascarpone


  • A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni.
  • A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kellett elővenni).
  • Az első tésztalapot (nekem 6 db volt a csomagban) rátettem a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdtem, majd megfordítottam, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen.
  • Kb. 22 x 26 centisre nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem, és villával megszurkáltam.
  • Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt tettem, amire üres tepsi került, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni.
  • Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt megsütöttem.
  • Ugyanígy jártam el a másik 5 lappal is.
  • Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a tölteléket: a tejszínből a zselatinfixszel kemény habot vertem, a vége felé hozzáadtam a kétféle cukrot is.
  • A mascarponét fakanállal finoman átkevertem, majd beleforgattam a tejszínhabot.
  • A tölteléket 5 egyforma részre osztottam, és megtöltöttem vele a lapokat.
  • Néhány órára hűtőbe tettem, majd kockákra vágva szeleteltem.
  • Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.