Kakaós-fahéjas krémes 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 csomag (45 dkg) 6 lapos, fagyasztott leveles tészta
🍴   2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
🍴   1 kávéskanál őrölt fahéj
🍴   4 dl tejszín
🍴   3 evőkanál porcukor
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
🍴   1 csomag (20 g) zselatin fix
🍴   25 dkg mascarpone


A fagyasztott tésztát hagyjuk kiengedni.
A kakaóport elkeverjük a fahéjjal, és nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórunk keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtjuk az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kell elővenni). Az első tésztalapot rátesszük a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdjük, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen. Kb. 22x26 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és villával megszurkáljuk. Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt teszünk, amire üres tepsi kerül, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a másik 5 lappal is.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket: a tejszínből a zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal finoman átkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A tölteléket 5 egyforma részre osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva szeleteljük.
Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.