VÖRÖSBOROS-CSOKOLÁDÉS SZILVAKRÉMLEVES



Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva (tisztán mérve)
  • 5 dkg nádcukor
  • só, fahéj, vaníliás cukor
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg étcsokoládé (55%-os)

a tálaláshoz:

  • 2 dl tejszín
  • fahéjas cukor




  • A szilvát megmostam, felezve eltávolítottam a magot, majd tovább negyedeltem.
  • Lábasba tettem, ráöntöttem a vörösbort és 1/2 l vizet, hozzáadtam a cukrot, ízesítettem pici sóval, fahéjjal és vaníliás cukorral, majd főzni kezdtem.
  • Amikor felforrt, fedő alatt, kis lángon főztem tovább, a szilva teljes puhulásáig.
  • A készre főzött levest levettem a tűzről, kicsit hűlni hagytam, botmixerrel pürésítettem.
  • A tűzre visszatéve kis lángon újra főzni kezdtem, közben hozzáadtam a csokoládépasztillát is.
  • Addig főztem, míg a csoki teljesen felolvadt a levesben.
  • Újra pürésítettem, majd hideg vízfürdőre téve lehűtöttem.
  • Langyosan, tejszínhabbal és fahéjas cukorral díszítve tálaltam.



Forrás: Chef Viki