Virslis vendégváró



Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
1 csomag (40 dkg) élesztős leveles tészta
30 koktélvirsli
pizzakrém
sajtkrém
1 tojás
szezámmag


A tésztát kicsomagoljuk, széthajtjuk, kb. 25x37 cm-es, téglalap alakú tésztalapot kell kapnunk. A rövidebbik oldala mentén kettévágjuk – így lesz 2 db 12,5x37 cm-es lapunk. Az így kapott 2 tésztacsíkból 5 cm széles alapú háromszögeket vágunk, 15-15 db-ot, így lesz összesen 30 háromszögünk. A tésztaháromszögekre pöttyintésnyi pizza- és sajtkrémet nyomunk, a szélesebbik végükre helyezünk 1-1 kis virslit, és feltekerjük (a tészta 2 kis kiálló végét behajtjuk). A kis kifliket/batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.