Mimóza szelet



Hozzávalók kb. 27x38 cm-es tepsihez:
a tésztához:
60 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
15 dkg porcukor
25 dkg vaj
4 tojássárgája
5–6 evőkanál tejföl
a krémhez:
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
1 púpozott evőkanál liszt
1 tojás
4 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 citrom
továbbá:
a tetejére:
porcukor
tejszínhab


A tésztához gyúródeszkára szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, beledaraboljuk a vajat, elmorzsoljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt is, és szép, egynemű tésztává gyúrjuk. Zsírozott, lisztezett tepsi hátán 4 egyforma lapot sütünk belőle – előmelegített, 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt 1-1 lapot. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tojást közepes lábasba ütjük, kicsit elhabarjuk, hozzáadjuk a pudingport és a lisztet, valamint a tejből keveset, és simára, csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingos krémet, valamint a citromok lereszelt héját és kifacsart levét is. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megkenjük a krém felével, rá a második lap, erre sárgabaracklekvár, majd a harmadik lap, a krém másik fele, végül a negyedik lap. Finoman kicsit le is nyomkodjuk, majd 1 éjszakán át érni, puhulni hagyjuk. Másnap kockákra vágva, tetejét porcukorral meghintve és/vagy tejszínhabbal díszítve tálaljuk.