MIMÓZA SZELET



Hozzávalók kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 5-6 evőkanál tejföl

a krémhez:

  • 1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 4 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 citrom

a töltéshez:


a tetejére:

  • porcukor
  • (tejszínhab)




  • A tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral elkevert lisztet, beledaraboltam a vajat, elmorzsoltam.
  • Hozzászitáltam a porcukrot, hozzáadtam a tojássárgáját és a tejfölt is, és szép, egynemű tésztává gyúrtam.
  • Zsírozott, lisztezett tepsi hátán 4 egyforma lapot sütöttem belőle – előmelegített, 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt 1-1 lapot.
  • Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a krémet.
  • A tojást közepes lábasba ütöttem, kicsit elhabartam, hozzáadtam a pudingport és a lisztet, valamint a tejből keveset, és simára, csomómentesre kevertem.
  • Hozzáöntöttem a maradék tejet, és állandóan kevergetve sűrűre főztem, hagytam kihűlni.
  • A vajat habosra kevertem a porcukorral, majd hozzádolgoztam a kihűlt pudingos krémet, valamint a citromok lereszelt héját és kifacsart levét is.
  • A tepsibe helyeztem az egyik lapot, megkentem a krém felével, rá a második lap, erre házi sárgabaracklekvár, majd a harmadik lap, a krém másik fele, végül a negyedik lap.
  • Finoman kicsit le is nyomkodtam, majd 1 éjszakán át érni, puhulni hagytam.
  • Másnap kockákra vágva, tetejét porcukorral meghintve (vagy tejszínhabbal díszítve) tálaltam.