Paradicsomos tészta sajtmártással

Őszintén szólva nem vagyunk nagy tésztafogyasztók, valahogy annyira nagyon nem kedveljük a tésztás ételeket. Ez a paradicsomos tészta viszont a fűszeres sajtmártással mindannyiunknak bejött, finom, viszonylag könnyed. Annak ellenére, hogy nincs benne hús, a férjem is jóízűen fogyasztotta. Pillanatok alatt elkészíthető, amíg a tészta megfő, a mártás is elkészül. Az eredeti recept a "Főzzünk könnyedén!" kártyasorozatban jelent meg, némi módosítással készült nálunk. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 1 nagy húsos paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kevés vaj
  • 2-2,5 dl tejszín
  • kb. 20 dkg sajt (füstölt, trappista, ementáli)
  • só, őrölt bors, kakukkfű, őrölt szerecsendió




  • A tésztát a szokásos módon, forró, sóval ízesített vízben kifőztem, leszűrtem.
  • A paradicsomot megmostam, és héjastól apró kockákra vágtam.
  • A vörös- és fokhagymát megpucoltam, a sajtokat - nálam füstölt és trappista - nagylyukú reszelőn lereszeltem.
  • A mártáshoz kevés vajat hevítettem, az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítottam rajta.
  • Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, tovább pirítottam pár percig, majd felöntöttem a tejszínnel.
  • Kis lángon kb. 5 percig főztem, majd belekerült a reszelt sajt is.
  • Ízesítettem kevéske sóval, őrölt borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval, és szép egyneművé főztem.
  • Előmelegített tálban a tésztát finoman összekevertem a paradicsomkockákkal és a sajtmártással, azon melegében kínáltam.
  • Tálalásnál paradicsomcikkekkel díszítettem, tetejét megszórtam finomra vágott petrezselyemzölddel és kevés reszelt sajttal.


Megjegyzések