Baileys fagylalt 🍴


Hozzávalók:
🍴   4 tojássárgája
🍴   10 dkg porcukor
🍴   2 evőkanál vaníliás cukor
🍴   3 dl tej
🍴   2 dl tejszín
🍴   1 dl Baileys krémlikőr
🍴   1 evőkanál kávé
🍴   12,5 dkg mascarpone


A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, felforraljuk, és kis lángon, óvatosan főzve besűrítjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a kávét és a mascarponét, botmixerrel pürésítjük. Jól záródó műanyag dobozban először hűtőbe, majd fagyasztóba tesszük. A fagyasztóból kb. 30 percenként kivesszük, és a botmixerrel jól átkeverjük.

Fagylaltos kanállal adagolva tálaljuk.


Megjegyzések