Baileys fagyi - Blogkóstoló 10. forduló

A Blogkóstoló nevű játék a 10. fordulójához érkezett. Háziasszonyunk, Kisildi egy számomra eddig ismeretlen blogot sorsolt nekem. Csokoládé Kreatívan blogján finomabbnál finomabb bonbonokat és fagyikat találunk, alig tudtam választani. A nagy hőségre való tekintettel bonbonkészítésben most nem is gondolkodtam, mindenképpen valamelyik fagyit szerettem volna elkészíteni (persze ebben a döntésben az is erősen közrejátszott, hogy még "bonbonszűz" vagyok). Először a mákfagyi volt a kedvencem, időközben aztán jött a citromos-limoncellós, aztán felkerült a blogra a Baileys fagyi, ami nálam mindent vitt. Elkészült, nagyon-nagyon finom. Olyan, mintha madártejet ennétek-innátok, enyhén whiskys-kávés ízesítéssel. A fotózás nem igazán sikerült, a postás és a meleg miatt kissé megolvadt a fagyim, de a kattintásokat követően így is pillanatok alatt elfogyott. Csokoládé Kreatívan, köszönöm a receptet, nagyon finom lett a fagyi, Kisildi, köszönöm a játékot. A fagyihoz sok sikert mindenkinek! :)


Hozzávalók:
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl Baileys krémlikőr
  • 1 evőkanál kávé
  • 12,5 dkg mascarpone


  • Először is főztem egy erős kávét és hagytam kihűlni.
  • A tojássárgákat a kétféle cukorral habosra, krémesre kevertem.
  • Hozzáadtam a tejet és a tejszínt, felforraltam, és kis lángon, óvatosan főzve besűrítettem.
  • Miután kihűlt, hozzákevertem a kávét és a mascarponét, botmixerrel pürésítettem.
  • Jól záródó műanyag dobozban először a hűtőbe, majd a fagyasztóba került.
  • Fagyigép hiányában a fagyasztóból félóránként-óránként (ahogy éppen sikerült) kivettem, és a botmixerrel jól átkevertem.
  • Végül másnap a fagyasztóból kivéve, fagyikanállal adagolva tálaltam.

Megjegyzések