Túrós gyufatészta

A receptet a Vidék Íze magazin legutóbbi számában találtam. Ici-pici változtatással készítettem el, annyit változtattam rajta, hogy jelentősen megnöveltem a szalonna mennyiségét, ami igazán nem ártott ennek a finom ételnek. Nagyon hasonlít a túrós csuszára, mégis kicsit más, a sok-sok apró baconkockával húsosabb jellegű. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg gyufametélt
  • olaj, só
  • 25 dkg baconszalonna-kocka
  • 25 dkg tehéntúró
  • tejföl




  • A szalonnakockákat kisütöttem - nálam került még alá kevéske olaj is, mivel kevés zsír sült ki belőlük.
  • Amíg a szalonna sült, a szokott módon, bő, forrásban lévő sós vízben kifőztem a tésztát, majd hideg vízzel leöblítve leszűrtem.
  • A leszűrt tésztát összekevertem a szalonnapörcökkel és a kisült zsírral, valamint a rámorzsolt túróval is.
  • Hőálló tálba öntöttem, és előmelegített, 180 fokos sütőben összemelegítettem, átpirítottam kicsit (vigyázat, nem szabad túlpirítani, mert a tészta száraz lesz).


Megjegyzések