Rozmaringos-citromos limonádé

Anyukám kínált nemrég ezzel a finom és egyszerű üdítővel. Mivel nagyon ízlett, elkértem a receptet és elkészült nálunk is. Jól lehűtve ajánlott fogyasztani, fincsi, citromos-hűsítő itóka. A rozmaring íze erősen dominál benne, ezért érdemes kisebb vagy zsengébb ágat választani hozzá. Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha 2013. július-augusztusi számában jelent meg, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 2 l víz
  • 1 kg cukor
  • 4 kezeletlen héjú citrom
  • 4 rozmaringág




  • A limonádéalaphoz a vizet a cukorral felforraltam.
  • A tűzről levéve beledobtam a jól megmosott rozmaringágakat és így hagytam kihűlni.
  • A citromokat alaposan megtisztítottam, felkarikáztam és a limonádéhoz adtam, hűtőbe tettem.
  • Tálaláskor ezt az alapot öntöttem fel a családtagok kedve szerint vízzel, szénsavas ásványvízzel vagy szódával, kb. 1:4 arányban, de ez is ízlés kérdése. Lehet persze jobban is hígítani, nekünk ez az arány vált be.


Megjegyzések