Pirított tökmagos, sült hagymás kence



Hozzávalók:
olívaolaj
4 vöröshagyma
frissen őrölt fekete bors
őrölt kömény
morzsolt borsikafű
10 dkg héj nélküli tökmag


A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, közben ízesítjük a fűszerekkel, majd szép aranybarnára pirítjuk. Közben a tökmagot másik serpenyőben, szárazon szintén megpirítjuk. Kicsit hűlni hagyjuk mindkettőt. A hagymát mély, magas falú tálkába öntjük, botmixerrel pürésítjük. A vége felé hozzáadjuk a pirított tökmagot is, ezzel tovább aprítva, de úgy, hogy maradjanak benne nagyobb tökmagdarabok is. Botmixelés közben szükség szerint hígíthatjuk olívaolajjal – jó állagú, finoman kenhető szendvicskrémet kell kapnunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése