Görög gyümölcsleves

A világ szerintem egyik legegyszerűbb levese, még egy gyerek is el tudja készíteni. Ennek ellenére és ezzel együtt nagyon finom is, leginkább ilyenkor, nyáron tud jólesni, persze jól behűtve. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy az én - étkezés terén - kissé konzervatív, húspárti férjemnek nem tartozik a kedvencei közé és a sárgadinnye okán Csenge sem díjazta, de Ádámnak és nekem is nagyon ízlett. Mi nemcsak ebédre ettük, hanem délután is rájártunk, nagyon jólesett. A gyümölcsöket lehet variálni, nálunk most banán, sárgadinnye és őszibarack került bele - legközelebb pedig nem hiányozhat belőle a görögdinnye sem. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 2 l 100 %-os narancslé
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor
  • 1 kisebb, érett sárgadinnye
  • 3 őszibarack
  • 1 banán




  • A narancslevet tálba öntöttem.
  • A tejszínt nagyon vékony sugárban kezdtem hozzáönteni, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem, nehogy a tejszín kicsapódjon.
  • Amikor az összes tejszínt elkevertem a narancslében, hozzáadtam a vaníliás cukrot (én porcukrot nem tettem hozzá, helyette a vaníliás cukor mennyiségét dupláztam, ez ízlés kérdése) és kevergetve feloldottam benne.
  • Közben Ádám megtisztogatta a gyümölcsöket, kockákra vágva került az alaplébe a banán és a meghámozott őszibarackok, továbbá a sárgadinnye, golyók formájában. :)
  • Jól lehűtve tálaltam.


Megjegyzések