kedd, július 30, 2013

Élénkítő italok: rumos kávé, ananászital, pikáns paradicsomlé

Készülök lassan én is a kerti partira. :) Annyi finomságot hoztok, vannak már különféle falatkák, húsok és saláták, édes és sós aprósütemények, fagylaltok, sütik, torták, s mindezt leöblítendő szörpök. Én pedig élénkítő italokat készítettem nektek, ezzel is emelve a buli hangulatát! :) A velem együtt kávézókat finom rumos kávéval várom, ha pedig nagy hőség lenne, biztosan jól fognak esni ezek a koktélok. Be kell valljam, életem első koktéljait készítettem el. Bár a tálalás nem túl dekoratív, az italok nagyon finomak. Mindkettő Sangriával, spanyol gyümölcsborral készült, egyáltalán nem erős, pont egy ilyen kellemes, délutáni partira való. :) Egészségetekre, sok sikert hozzá! :) (És ne feledjétek, július 31-én éjfélig várom a bejegyzéseket, aztán sorsolás!)

RUMOS KÁVÉ:


Hozzávalók:

  • 6 adag, nem túl erős feketekávé
  • 5 teáskanál cukor
  • 1 dl rum
  • tejszín, (vaníliás cukor), kávészemek



  • A szokott módon, kávéfőzőben nem túl erős feketekávét főztem, amikor lefőtt, ízesítettem a cukorral.
  • A rumot forróra melegítettem, de nem forraltam fel, és a forró kávéhoz kevertem.
  • A tejszínből kemény habot vertem (ízesítettem kevéske vaníliás cukorral).
  • Végül a rumos kávét csészékbe öntöttem, tetejére tejszínhabot nyomtam és egy-egy mokkaszemmel díszítettem.
  • Mivel a vendégek sokszor szeretik az italukat maguk keverni, ezért a kávét és a rumot külön is kínálhatjuk, természetesen mellé téve a cukrot és a közvetlenül a tálalás előtt felvert tejszínhabot.

ANANÁSZITAL:



Hozzávalók:

  • 4 szelet konzervananász
  • 2 dl ananászlé
  • 2,5 dl Sangria
  • 2 teáskanál méz
  • 2 teáskanál tejföl
  • jégkocka



  • Turmixgépben pépesítettem a kis darabokra vágott ananászt.
  • A jégkocka kivételével a többi hozzávalót is beletettem, rövid ideig tovább turmixoltam.
  • Magas falú pohárban, jégkockákra töltve kínáltam.

PIKÁNS PARADICSOMLÉ:



Hozzávalók:

  • 2,5 dl Sangria
  • 5 dl paradicsomlé



  • A két hozzávalót egyszerűen csak összeráztam, étkezés előtt, jól lehűtve kínáltam.

13 megjegyzés:

  1. Mindhárom tetszik, de a legszimpatikusabb az ananászos. Ebből kérnék majd, ha lehet:-)

    VálaszTörlés
  2. Ááá, azok a kávés fotók de jóóók! ♥ A rumos kávé jöhetne, ma szerintem rám is férne. :P :D

    VálaszTörlés
  3. Remek első próbálkozások Hankka ! Nagyon jók a képek és ötletesek a koktélok is :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom itókákat készítettél mindhárom nagyon tetszik! Akkor már csak a hely és időpont amit nem tudunk?:-))

    VálaszTörlés
  5. Finom italokkal várod a vendégeket. :) Mindhármat szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszták, bármelyiket szívesen kortyolgatnám.

    VálaszTörlés
  7. Finom italokat készítettél, jó háziasszony módjára várod a vendégeket a partira :)
    A kávés poharaid nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  8. Nem szoktam kávézni, csak vizsgaidőszakban, de ez nagyon finom lehet, istenien néz ki! Frissítő italként pedig az ananászosból kérek egy pohárral :)

    VálaszTörlés
  9. Rumos kávéra majd az antibiotikum kúra után jövök. Talán nekem is sikerül valamit hozni a partira, csak hát az idő. :-))

    VálaszTörlés
  10. Mindhármat szeretem:) - az ananászos az első helyen áll, de a kávét is szívesen elkorgyolgatnám.

    VálaszTörlés
  11. A kávésból kérek,de pont ebbe a csészébe :)

    VálaszTörlés
  12. Szeretettel látok mindenkit, kedves egészségünkre! :) A kávéscsészéket egyébként én is nagyon szeretem, régi családi ereklye! :)

    VálaszTörlés