Vaníliás kuszkusz eperraguval



Hozzávalók:
3 dl tej
4 evőkanál barna cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
4 dkg vaj
15 dkg kuszkusz
kb. 60 dkg eper


Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, megszórjuk 2,5 evőkanál barna cukorral, majd hagyjuk, hogy kicsit levet engedjen. Botmixrrel nagyon finoman – hogy inkább darabos maradjon – pürésítjük. Felforraljuk a tejet, feloldjuk benne a maradék barna cukrot és a vaníliás cukrot. A kuszkuszt a felhevített vajra szórjuk, majd ráöntjük a forró cukros tejet. A lángról levéve letakarjuk. A kuszkusz kb. 1/4 óra alatt megpuhul, és felszívja a folyadékot, közben néha átkeverjük. 6 db szilikon muffinformába adagoljuk, szépen elegyengetjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tányérokra borítjuk a formákból, és az eperragu kíséretében tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése